Wednesday, May 13, 2015

Интересни и незабравими забележителности в Мексико сити

Mexico city Catedral MetropolitanaКато попаднах на мексиканския бряг без много да се бавя исках веднага да посетя забележителностите в Мексико сити. Бях чувал много за тях, но исках лично да ги видя и естествено да направя хубави снимки на Мексико сити.
Mexico City historic centerДа си призная винаги предпочитам да се разхождам пеша и рядко използвам градски транспорт или автомобил. По този начин успявам да уловя духа на местната архитектура и спокойно да се насладя на всичко, което заслужава да се види. Първото място, на което ще спра вашето внимание е Теотиуакан, харизматично място разположено на 2285 метра надморска височина.
Mexico city PopocatepetlОт V до VII век е бил най-големият град в Северна Америка с население около 250 хиляди души.

В момента може да се видят на огромна площ Пирамидата на Слънцето, други пирамиди и стъпаловидни тераси, които са служели за ритуали на индианците. Тъй като Теотиуакан се намира само на 50 км от Мексико сити е предпочитана туристическа дестинация.
 Другата главна историческа атракция е Metropolitan Cathedral. Най-голямата катедрала в Северна и Южна Америка, построена и разширена от 1573-1813 година. Главната фасада се образува от две високи кули на които има десетки камбани.
Mexico City templo mayor Аз лично съм ги чувал как едновременно звучат и мога да ви кажа че усещането е уникално. Няма да ви стигне един ден да обиколите и разгледате Metropolitan Cathedral отвътре и отвън, но поне може да се помолите в някои от параклисите.
 Исторически център в Мексико Сити.
Mexico City Teotihuacan pyramid of the sunТолкова огромен площад не съм виждал през живота си и по мое мнение при определени условия може да кацне дори самолет. Може би само Червения площад в Москва може да съперничи на този в Мексико Сити.
Всъщност на това място преди идването на испанските колонизатори се е намирал древният град Tenochtitlan.
През зимните месеци площадът се използва за изкуствена пързалка. Templo Mayor, музей в центъра на Мексико Сити, който за жалост не е много запазен и от храма на ацтеките има само основи.
Mexico Popocatepetl mountНо в музейната експозиция успях да видя макет на целия храмов комплек.
Да ви кажа честно доста е красив и внушителен по размери.
Последните природни забележителности в Мексико сити са двата вулкана Popocatepetl и Iztaccihuatl , които може да видите от всяка точка на града.
Ако успеете да се изкачите на поне един от тях ще видите цялата долина на която е построен град Мексико.
При ясно време се правят страхотни панорамни снимки на Мексико сити.
И двата вулкана са с височина над 5000 метра, по които през зимата се задържа доста сняг независимо, че са близко до екватора.

1 comment: