Friday, May 1, 2015

Най-посещаваните забележителности в Азия



Ангкор Ват в КамбоджаКратък списък на най-посещаваните забележителности в Азия, които трябва да видите, ако имате достатъчно време и разбира се, необходимите  пари. 
Луанг Прабанг Лаос1.Великата Китайска стена, макар да не е строена  в древността не напразно се смята за едно от чудесата на света. Тя е построена по времето на  20 династии на Китай и многократно е достроявана за да се превърне в отбранителна крепост срещу племената, живеещи в
северната част.  
Боробудур Temple в ИндонезияBaalbek в Ливан2. Град Петра в Йордания, защитен от ЮНЕСКО, и една от най-популярните атракции в Близкия изток. Митичният град, основан около 1000 г. пр.н.е., многократно се споменава в Библията. 
3. Ангкор Ват в Камбоджа, изключително голям древен храмов комплекс . Много добре запазен ограден от всички страни с ров, пълен с вода. Друго име на Ангкор Ват е изгубения град, който често попада в пътеводителите.
 4. Баган в Мианмар, огромна долина от будистки храмове в различни размери, които могат да бъдат усетени само, ако го видите от въздуха. Препоръчително е да се качите на балон с горещ въздух.  
Баган в МианмарЗабраненият град в Пекин 5. Боробудур Temple в Индонезия, 504 статуи на Буда, подредени последователно на шест тераси, построен по време на златната ера на династията Saylendra, която е управлявала от 750 до 850 г. 
Великата Китайска стена6. Луанг Прабанг Лаос най-добре запазеният древен исторически град в Азия. Намира се в Лаос - старата столица на града на страната с много дворци и храмове. През 1995 г. тя е част от световното културно на ЮНЕСКО.  
Анурадхапура в Шри Ланка7. Анурадхапура в Шри Ланка, монашески град с много храмове, манастири и дворци. Най-известната забележителност в Шри Ланка остава каменна статуя Avukana Буда. Статуята е 13 метра висока изработена с голяма прецизност от камък  в джунглите на Шри Ланка.
Шведагон Пагода в Мианмар  8.Baalbek в Ливан, древен град, построен по времето на Юлий Цезар с много римски църкви и дворци, като комплекса е завършен през царуването на Нерон. За съжаление, тази атракция не е известен и посещавана заради войната в Ливан.
 9. Забраненият град в Пекин дворцов комплекс в Китай в столица Пекин хиляди сгради богато декорирани в ярки цветове, типични за китайската култура.  
Град Петра в Йордания10. Шведагон Пагода в Мианмар, уникална сграда и позлатен будистки паметник в столицата Янгон. Висока е 98 метра, покрита с около 9 тона злато и много скъпоценни украшения. Има четири входа до нея и е достъпна само за мъже. 
Континента Азия е много екзотичен  и със сигурност има много забележителности, които не съм бил в състояние да   обърна внимание, като Тадж Махал в Индия и тайландския остров Пукет със своята екзотична плажове. 
Ако имате предложения за интересни исторически и природни забележителности в Азия, моля свържете се с нас на формата за контакт на сайта.

No comments:

Post a Comment