Tuesday, April 28, 2015

Най-интересните топ 10 забележителности в Южна Америка

Най-посещаваните и най-красивите забележителности и Южна Америка, които туристите предпочитат да видят когато попаднат в този далечен континент на Земята. Четвъртият по големина континент е Южна Америка  и петият по население в света.
 Разположен в Западното полукълбо с най-малко държави – само 12. Най-голямата джунгла в света Амазония покрива голяма площ от континента. Тук се намират две от най-големите пустини в света – Атакама и Патагония.

Прекрасна ваканция в Южна Америка

Разположени са в страните Чили и Аржентина, като въпреки суровите условия е много посещавано място от туристи, които си организира ттуристически обиколки. Андите са другата естествена атракция в Южна Америка планинска верига пресичаща от север на юг целия континент.
Тук е много известното езеро Титикака , което е най-високото езеро в света. Андите са известни със своите активни и неактивни вулкани, които влизат в туристическите маршрути  и атракции.
Планините на Андите предлагат на посетителите впечатляващи гледки и непознати градове за чужденците. Най-известната страна е Бразилия ,която примамва туристите да си починат сред красивата природа. Рио де Жанейро и Сао Паоло са най-посещаваните градове в Бразилия.  Страната е известна с футбола не само заради Световните първенства, а и заради големите стадиони.
Какво може да посетим в Южна Америка? Най-вълнуващата според нас туристическа дестинация зарелакс  в Южна Америка е Рио де Жанейро. Много милионният бразилски град предоставя най-вълнуващите преживявания:  Статуята на Исус Христос и стадиона Маракана.
Обиколка с хеликоптер над Рио де Жанейро е един отвариантите, а разходка по плажа е друга опция. На около 50 километра на вътре в Атлантика се намират островите Фернандо ди Нороня и Триндади и Мартим Ваз, които също сепосещават от туристите.
Друг вариант  е да отидете до водопадите Игуасу, намиращи се на границата с Аржентина. Водопадите са изключително живописни в джунглата около река Парана. Оттам може веднага да отидете до Аржентина и столицата Буенос Айрес.  Европейската архитектура е навсякъде, защото цяла Аржентина е населена с бивши европейци.
Това е родината на тангото и ако имате късмет може да успеете  да се насладите на интересните празници на гаучосите. Към Южна Америка спадат Великденските острови, които се намират в Тихия океан.
Също така предлагаме на някои острови наблюдение на пингвини. Друга интересна дестинация е  Перу с главнатаатракция Мачу Пикчу по известена сред местното население като забравеният град на инките.  Титикака в Перу е най-високото плавателно езеро в света. Голямата надморска височина е основния проблем в Перу.
 Нужна е аклиматизация преди да тръгнете да обикаляте страната и по-специално Андите. Но от друга страна една почивка там ще ви се отрази прекрасно на здравословното състояние. В Патагонските Анди се намират националните паркове “ТоресделПайне” и “ЛосГласиарес”.
Много добре запазени от човешката намеса и   привличат много туристи.  Интересното е ,че повечето посетители бързат да си тръгнат заради славата на климата в Патагония.
Лаго Аржентино е последното място което влиза в нашия маршрут в тази статия за топ 10 забележителности в  Южна Америка. По форма прилича на скорпион, а щипките му и главата са врязани в скалите фиорди.

No comments:

Post a Comment