Monday, May 4, 2015

Най-красивите залези в Африка



Африка Уганда залезАфрика Етиопия залезИзборът на най-красивите залези в Африка, които успях да снимам при моите туристически пътувания на черния континент беше много труден. Пиша труден, защото сред хилядите снимки е доста изморително да намеря най-подходящите, защото всеки кадър  си има своя история.
Африка Ботсвана залез Интересното е, че когато правя снимки ми се запечатват звуците на околната среда, които няма как да пресъздам в моите творения. Тук съм качил 10 най-впечатляващи снимки на залези от континента Африка.Тази страна има невероятно красива природа, подобно на повечето страни в Африка. Избрах момент,  в който въздуга беше чист след падналия наскоро дъжд. Имам добавена снимка на залез от Килиманджаро и както виждате съм направил малки корекции с Фотошоп за да излезе на преден план планината. 
Това са 10 незабравими момента от моите екскурзии в тази част на Земята. Нека да започнем с Ботсвана.
Африка Кения залез
Снимката е направена в Национален резерват Калахари по време на сухия период в страната. Имах късмет, че наблизо нямаше диви животни. Другите интересни фотографии са от Кения.
Интересен залез  в Етиопия успях да уловя на езерото Тана по време на дъждовният период. Тогава езерото  става огромно.
Африка Килиманджаро залез
Най-красивият залез според мен в тази статия е залезът в Зимбабве. Направих я по време на едно сафари организирано от моите домакини от столицата Хараре. 
Друга интересна забележителност е водопада Виктория и река Замбези, за които ще ви пиша подробно в друга моя статия. От колата успях да видя на живо носорози и маймуни, което си е истинско постижение.
Африка Лесото залез
Африка Намибия залез Намибия е  удивително красива страна, а моята снимка е направена до едно от малкото водни източници, които пресъхват през сухия период.
Африка Кения савана залез Като цяло преобладават пустинните пейзажи  дори по бреговата ивица. Снимката на залезът в Лесото е направена  до река  Макхаленг близко до язовира Катсе. Не се подвеждайте по това което пишат в други сайтове,  че в лесото климата е тропически, защото е на тази географска ширина.
Тъй като релефа е планински, всичко е изместено с един географски пояс нагоре.
 С други думи природата отговаря на умерена географска ширина.
Африка Танзания залезПоследната фотография на която ще спра вашето внимание е хубав залез от Уганда. Тъй като малко закъснях с приготвянето на снимачната техника не се вижда добре зеленината на природата в Уганда.
Африка Зимбабве залез Снимката е от езерото Виктория посока Кения. 
Организацията на цялото ми пътешествие в тази част на Африка под екватора беше лесна, макар английския език който аз говоря да не ми помага особено с местното население, което е неграмотно и бедно.

No comments:

Post a Comment