Sunday, May 10, 2015

Най-красивите тропически острови


Най-красивите Бахамски острови Най-красивите Балеарски островиВинаги съм искал да направя един списък с най-красивите тропически острови на планетата Земя, които аз съм обиколил. Това е мое лично мнение и не се ангажирам то да е миродавно. Разбира се има много екзотични остови на света и едва ли ще е възможно с една такава статия да се опишат. Все пак предлагам на вашето внимание десет острова , на които със сигурност ще ви хареса.


Най-красивия остров БалиОстров Бали, най-известния остров в Индонезия. Плажовете са дълги и оживени, особено които са близо до големите хотелски вериги. Във вътрешността на острова е тропическа джунгла и много будистки храмове, в които всеки ден има някакъв празник. Най-красивия остров Бора Бора
Водата е много синя и топла през цялата година, идеална за всички водни спортове и ветроходство. Вечерите са влажни и прохладни, идеални за романтика и любов.
Най-красивите Карибски островиОстров Бора Бора, според мен най-красивият от всички острови във Френска Полинезия. Голяма атракция и емблема на това място са къщите във вода наредени една след  друга и свързани по между си с широка пътека от наредени дъски. Освен това на Бора Бора има плитка лагуна около целия остров , в която сте защитени и може самостоятелно да се къпете или карате лодка без притеснения. Мястото е подходящо за младоженци и влюбени двойки.  
Сейшелските острови, около 100 острова в Индийския океан, превърнати в истинско райско място, в което ще забравите за времето и лудницата на цивилизацията. Островите са много близко разположени един до друг и всички са достъпни за туристите. Плажовете са със ситен бял пясък, а около островите има интересни рифове за гмуркане.
Най-красивите Хавайски острови
 Малдивски острови, коралови острови в Индийския океан, които се стремят да привлекат туристи благодарение на белите плажове и тихи тюркоазени лагуни. Моите впечатления от това райско кътче са добри, но за жалост те са твърде малки острови разпръснати в океана на много малка надморска височина. Малдивите са за предпочитане ако искате да се гмуркате в плитките води на лагуните, защото няма акули. 
Най-красивите Малдивски островиКарибските острови, доста обширно понятие за групата големи вулканични в Карибско море. Няма да ви стигне едно лято да обиколите всичките острови, но аз ви препоръчвам да посетите Пуерто Рико, Гваделупа и Мартиника.  
Хавайски острови, група острови в Тихия океан, според мен най-красивите, но и най-скъпите за почивка. Тук има абсолютно всичко което може да си мечтаете, но на доста голяма цена. Планини, водопади, приказни плажове и чист въздух. Аз лично бих останал да живея тук до края на живота си без да се замисля.  
Най-красивите Сейшелски островиБахамските острови, голяма част от островите са покрити с ниска тропическа растителност, но за сметка на това има великолепни плажове и много красиви природни картини, подходящи за панорамни снимки. Подводното богатство е огромно, особено в района на кораловите рифове.  
Балеарски острови, намират се в Средиземно море предпочитано място за почивка от богатите европейци, които са завладели островите Майорка и Ибиса. Близостта до Южна Европа е причина за големия наплив от туристи. Балеарските острови са доста каменисти и липсва висока растителност, която да дава необходимата сянка на плажа. На мене много ми приличат на плажовете в Гърция. Списъка с най-красивите тропически острови е дълъг и най-вероятно съм пропуснал някои острови, за които моля да бъда извинен.

No comments:

Post a Comment