Friday, May 8, 2015

Най-красивият плаж в Австралия Байрън Бей

Байрън Бей се на мира в най-източната част на Австралия в Нов Южен Уелс. Мястото е особено популярно сред австралийците заради доброто географско положение между градовете Сидни и Бризбейн.
Плажовете са предпочитано място за почивка през летните месеци, които се намират от двете страни на малкият за
Австралия град Байрън. Смята се, че залива е образуван от изригването на древен вулкан преди 23 милиона години.
 Климатът е много добър за туризъм както през зимата, когато средната температура е около 19 градуса по целзий
, а лятото не надвишава 27 градуса.  Влажните ветрове, които духат от океана носят прохлада през нощта. В Байрън Бей има много добри условия за каране на сърф и всички видове ветроходни спортове, включително парашутизъм. Въпреки големия наплив от туристи се обръща внимание на дивата природа.
При достатъчно късмет може да видите миграция на китове, които в миналото са били избивани заради ценната китова мас. Аз лично успях да посетя фара на нос Байрън, който е действащ и добре запазен, както е бил още при построяването през 1901 г..
Тропическите води на Byron Bay са идеални за гмуркане. Препоръчвам ви да се гмурнете в
Julian Rocks и да се срещнете с обитателите на Cape Byron Marine Park. Акулите не са опасни за човек и се държат дружелюбно. Няма регистриран смъртен слючай от акула.
 От 1982 година всякакъв вид риболов в района е забранен и резултата е налице. Cape Byron Marine Park се намира само на няколко километра от сушата и се стига лесно и бързо с лодка. Водата е топла и приятна за къпане.
На запад от Байрън Бей във вътрешността на Австралия, само на няколко километра се намира един изключително красив водопад Minyon Falls. Когато е пълноводна  Northern River гледката е величествена.
Има две пътеки до водопада,
едната води към дъното където водата пада, а другата от горе. Височината му е 50 метра, но в радиус от 2 км е забранено да се прави къмпинг или да се построи палатка.
 Останалите забележителности в района на Byron Bay, които аз съм посетил са Broken Head Nature Reserve от южната част и Brunswick Heads Nature Reserve от северната част. Има и две скални формации около Broken Head където при ясно време може да направите панорамни снимки. Във вътрешността на страната има субтропични гори, които са девсвтенни.

No comments:

Post a Comment